Összetartozunk

Bátran monumentálisnak nevezhető kötet készült el a Magyar Demokrata szerkesztőség szellemi műhelyében.

A Bencsik András főszerkesztésével, több mint húsz szerző által írt, ötszáznál több színes képpel és számtalan grafikonnal illusztrált, méretében is impozáns, közel négy kilogrammos mű Magyarország 2010 és 2020 között végbement fejlődésének tényeit és adatait ismerteti olvasmányos formában.

A tíz fejezet áttekintést ad többek között az alkotmányozásról, a nagyvilágban betöltött szerepünkről, az államszerkezet újjáépítéséről, a nemzetegyesítésről, a válságokról és azok megoldásáról, a jövő felé nyíló kapukról.

Egy évtized, a hátunk mögött hagyott, megpróbáltatásokkal teli évszázad legsikeresebb tíz évének krónikája ez a könyv. Annak tényekkel alátámasztott bizonyítéka, hogy a magyarok számára a száz év magány és a balsors korszaka véget ért, megkezdődött, sőt már tart az építkezés kora.

Amit tíz év alatt együtt felépítenünk és létrehoznunk sikerült, arról ebben a kötetben tényadatok és dokumentumok tanúskodnak: a nyolcszázezer új munkahelyről, a reáljövedelem ugrásszerű növekedéséről, az állami eladósodás csökkentéséről, a megépült hidakról, utakról, a műemlékek újjáépítéséről, korszerű gyárak létesítéséről, újjáépülő honvédelemről.

Mindebben pedig a szellemi újjáépítésről: az egész nemzet újraegyesítéséről, az ezernyi újonnan épült vagy felújított templomról, új és megújult iskolákról, a művészet intézményeinek megerősödéséről és még számtalan másról, ami mind az elmúlt évtized erőfeszítéseinek gyümölcse. Ez az album a magyarság tíz éves munkájának dicsérete.

A kötethez Orbán Viktor miniszterelnök írt előszót.