Lődd le a Búrt!

Kiadó: 
Artamondó Kft
Kiadás éve: 
2022
ISBN: 
9786758061964
4 500 Ft
Súlyos tartalmat hordozó könyvet tart most a kezében a tisztelt olvasó. Egy népnek szó szerint az életben maradásért folytatott küzdelme bontakozik ki a lapokon.

A dél-afrikai búrokról van szó, akik a mi számunka alig elképzelhető, gyilkosságokig menő nyomás alatt próbálják megőrizni életlehetőségeiket.

Dél-Afrikában az 1994-es rendszerváltás óta a fekete lakosság idegenként tekint a fehér búrokra, és a hatalom egyértelműen törekszik arra, hogy a búrok nagy kiterjedésű farmjait valamilyen formában elvegye tőlük, akár azon az áron is, hogy a búr gazdák képviselte szakmai tudás elvész, a farmok leromlanak.Ennek a hol enyhébb, hol intenzívebb politikai nyomásnak egyik szörnyű velejárója az úgynevezett farmgyilkosságok szakadatlan sorozata.
 
A kötet hiteles források százait felhasználva, hatalmas jegyzetapparátussal bizonyítja, hogy e gyilkosságok mögött politikai támogatás rejlik.
 
Ennek a kötetnek a legkevésbé sem célja, hogy a sokszínű Dél-Afrika lakosai között etnikai feszültséget szítson. Ellenkezőleg, azt szeretné elérni, hogy a búrok, akik háromszáz éve hazájukként tekintenek Afrika ezen régiójára, békében dolgozhassanak tovább az egész ország javára. Ha az olvasóban kétségek támadnak e cél elérhetőségét illetően, az nem a búrok hibája.